Pályázati felhívás: Ukrajnából Menekült Gyermekek Ellátása és Befogadása 2024 pályázat

A Fővárosi Közgyűlés 2024. január 31-i döntésének megfelelően, az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodája által biztosított forrásokból,  Budapest Főváros Önkormányzata által meghatározott feltételekkel a Fővárosi Szociális Közalapítvány pályázat kiírást tesz közzé a budapesti kerületekben működő Ukrajnából menekült gyermekek befogadásával és koragyermekkori ellátásával foglalkozó intézmények és szolgáltatások megerősítését szolgáló pályázatok támogatására.

A pályázat keretében a következő 4 célterülethez kapcsolódó projektekkel lehet pályázni:

  1. Menekült gyermekeknek közvetlenül nyújtott szolgáltatások és eszközök
  2. Menekült gyermekek szüleinek, kísérőinek nyújtott szolgáltatások és támogatások
  3. Szolgáltatást nyújtó szakemberek képzése, támogatása
  4. Intézményi fejlesztések 

A rendelkezésre álló keretösszeg összesen 300 millió Ft.

Pályázatot nyújthatnak be:

  1. a fővárosi kerületi önkormányzatok;
  2. a fővárosi területi és települési nemzetiségi önkormányzatok;
  3. a költségvetési szervek;
  4. az olyan gazdasági társaságok, amelyekben részesedéssel kizárólag Budapest Főváros Önkormányzata vagy az a)-b) pontban meghatározott jogalanyok rendelkeznek;
  5. a jogi személyiséggel rendelkező vallási közösségek és az egyházi jogi személyek;
  6. az olyan civil szervezetek és gazdasági társaságok, amelyek Budapest Főváros Önkormányzatával vagy az a)-d) pontban meghatározott jogalanyokkal közfeladatellátási szerződéssel rendelkeznek, vagy velük együttműködve pályáznak;
  7. a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekjóléti alapellátás intézményei, köznevelési intézmények, területi védőnői ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók, valamint ezek fenntartói/tulajdonosai, akkor is, ha nem tartoznak az a)-f) pontok hatálya alá.

A jelen kiírás keretében több, a pályázaton indulni jogosult szervezet együttesen is benyújthat pályázatot konzorciumi megállapodás keretében.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. március 31.

2024. március 18-án online konzultációs fórumot tartunk annak érdekében, hogy a pályázók minél átgondoltabb, jó minőségű pályázatot adhassanak be.
Erre itt lehet regisztrálni.

A pályázati felhívással kapcsolatban Cserepes Milka projektkoordinátor nyújt további tájékoztatást. A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a cserepes.milka@fszka.hu e-mail címre várjuk 2024. március 25-ig. A más pályázók számára is potenciálisan releváns kérdéseket és válaszokat honlapunkon közzétesszük (GYIK). Az esélyegyenlőség elvének érvényesítése érdekében az FSZKA hivatalos álláspontjának – amelyekre hivatkozni lehet – csak az FSZKA által írásban adott válasz minősül. 

Pályázati dokumentáció

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

1. MELLÉKLET: PÁLYÁZATI ADATLAP

2.A  MELLÉKLET: Költségvetési terv (önálló pályázók részére) 

2.B MELLÉKLET: Költségvetési terv (konzorciumok részére) – frissítve 2024.03.26.

3. MELLÉKLET: Hitelesítő nyilatkozat a benyújtott pályázati adatlap és mellékletek tartalmának valódiságáról és teljeskörűségérőlfrissítve 2024. 03. 28.

4. MELLÉKLET: Együttműködési megállapodás sablon

5. MELLÉKLET: Konzorciumi megállapodás sablon

6. MELLÉKLET: Általános nyilatkozat

7. MELLÉKLET: Teljes körű áfa nyilatkozat

8. MELLÉKLET: Közzétételi kérelem a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettségéről

9. MELLÉKLET: Elszámolási útmutató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ