Társadalmi egyeztetés: Alacsonyküszöbű és ártalomcsökkentő programok megvalósítása Budapesten 2024

Az “Alacsonyküszöbű és ártalomcsökkentő programok megvalósítása Budapesten 2024” pályázati kiírással kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat 2024. április 7. (vasárnap) éjfélig várjuk a kapcsolat@fszka.hu címre.

Budapest Főváros Önkormányzata által biztosított 19,2 millió forintos forrásból a Fővárosi Szociális Közalapítvány hamarosan pályázati kiírást tesz közzé, amely a „Fővárosi Drogstratégia”-nak megfelelően forrást kíván biztosítani olyan fővárosi ártalomcsökkentő szervezetek számára, amelyek biztosítják a leginkább marginalizált szerhasználói csoportok elérését, segítését és összekapcsolását az ellátórendszerrel.

A pályázónak kötelező tevékenységként vállalniuk kell:

  1. megkereső munkát (amely magában foglalja az információt nyújtó szolgáltatást) és
  2. ártalomcsökkentő eszközök biztosítását a célcsoport szükségleteinek megfelelően.

A fentiek mellett a benyújtásra kerülő pályázat tartalmazhat bármely olyan tevékenységet, amely összhangban van a kiírás általános céljaival, különös tekintettel az alább felsorolt tevékenységekre:

  • pszicho-szociális intervenció;
  • információs, valamint felvilágosító szolgáltatások;
  • HIV/hepatitis szűrés, tanácsadás;
  • telefonos, információs vonal fenntartása;
  • Drop in szolgáltatás;
  • egyéb a célcsoport szükségleteire reagáló szolgáltatások.

A 19,2 millió forintos támogatási keretre többek között alapítványok, egyesületek, önálló egyházi intézmények, nonprofit gazdasági társaságok pályázhatnak illetve helyi önkormányzati és központi költségvetési szervezetek, együttműködésben pályázhatnak a korábban felsorolt szervezetekkel.

A pályázati kiírás tervezete innen tölthető le.

Az Alacsonyküszöbű és ártalomcsökkentő programok megvalósítása Budapesten 2024 pályázati kiírásának társadalmi egyeztetése keretében online fórumot tartunk, annak érdekében, hogy a potenciális pályázóknak élőszóban is lehetősége legyen megvitatni a tervezettel kapcsolatos visszajelzéseiket a Közalapítvány képviselőivel.

Az online fórum időpontja: 2024. április 3. (szerda) 13:00-15:00

Az online fórumra 2024. április 2. éjfélig lehet regisztrálni az alábbi linken:
https://forms.gle/ZEEBjygpkdAFJ1mW6

A részvételhez szükséges linket a regisztrált résztvevőknek küldjük majd el.